opc_loader
Fabrikanten
Klantbeoordelingen

  

Plaats HIER een bericht in ons gastenboek

Betaalmogelijkheden

   

     

Gratis Verzenden

Verzenden is gratis in NL vanaf € 75.-

Gratis verzenden

Aanbevolen producten

Leica Digicat 500i kabel-/leidingdetector

994,95
Levertijden
Leverstatus:
1 tot 2 dagen

Leica Digicat 500i leidingdetector

 

Wat kan de Leica Digicat 500i kabeldetector?

Deze Digicat kan u gebruiken in vijf verschillende modi, dit zijn: power mode, radio mode, auto mode, 8kHz mode en 33kHz mode.

 

Power mode: Elektriciteitskabels produceren doordat er elektriciteit doorheen loopt een eigen signaal, de power modus is ontwikkeld om dit signaal op te sporen. In deze modus zijn deze kabels dus te lokaliseren en te ontwijken. De detector reageert in deze modus op signalen van 50 en 60 Hertz.

 

Radio mode: Deze modus is ontworpen voor het opsporen van bijvoorbeeld telefoonkabels en kabels met andersoortige signalen. De detector reageert in deze modus op signalen van 15 Kilohertz t/m 60 Kilohertz.

 

Auto mode: Deze modus is een combinatie van de power en de radio modi, deze zorgt ervoor dat in deze modus alle signalen in de twee bovenstaande ranges worden gedetecteerd. 

 

8kHz mode, 33kHz mode: Deze modi zijn te gebruiken in combinatie met een Digitex 100t of 300t signaalgenerator. Met deze generator kan de gebruiker een van de 2 bovenstaande signalen op een leiding zetten. Door de Digicat in te stellen op de frequentie die overeen komt met die van de signaalgenerator is zo de betreffende leiding op te sporen.

Functies Leica Digicat

Waarom opsporen?
In het veld kunnen vele en diverse soorten ondergrondse leidingen voorkomen. Voordat er gegraven gaat worden is het noodzakelijk om goede en nauwkeurige informatie over deze leidingen te verkrijgen. Het gaat hierbij onder andere om stroomkabels, waterleidingen, gaspijpleidingen, straatverlichting, telecom, geleidende pijpen en rioolinspectiesystemen. Het is de volledige verantwoording van elk bedrijf of persoon om de leidingkaarten van de nutsbedrijven te verifiëren en schade aan de leidingen te voorkomen. Lokale regels schrijven gewoonlijk voor, dat een leidingzoeker moet worden gebruikt, voordat ontgraving plaats mag vinden. Maar buiten dat, is het een logische stap om de ligging van alle leidingen op te zoeken, te traceren en te markeren alvorens te gaan graven. Beschadigingen van leidingen kan immers grote persoonlijke en financiële consequenties hebben.

Animatie Digicat Leica

 

Veiligiheid
Bij bouw en graafwerkzaamheden raken vaak ondergrondse kabels en leidingen beschadigd. Indien bijvoorbeeld elektriciteitskabels of gaspijpleidingen worden geraakt, zullen de bouwwerkzaamheden moeten worden gestaakt (werkstop) en kan uw veiligheid in gevaar komen. Herstelwerkzaamheden kosten zeer veel geld en tijd. Ook kunt u te maken krijgen met kosten van de onderbreking van de service (elektriciteit, telecom services, water en gas) en verzekeringsclaims bij ernstige verwondingen van personen.

Voor wie?
Aannemers (algemeen, grondverzet, leiding- en pijpaanleg), Bouwbedrijven, Hoveniers, Installateurs van / voor Nutsbedrijven ( Gas, water, elektriciteitsbedrijven), kabeltelevisie bedrijven, specialistische
onderhoudsmonteurs, Landmeetkundige specialisten, Ingenieurs, Energiebedrijven, aannemers kabels- en leidingwerk, aannemers camera-inspectie riolering. Projectontwikkelaars en particuliere bouw- en graafwerkzaamheden etc. 

Waarvoor kunt u een Leica kabeldetector gebruiken?
Een Leica kabeldetector kunt u gebruiken voor het opsporen van stroom voerende kabels en leidingen of het opsporen van metalen kabels en radio signaal kabels. Hierbij is het bij stroom voerende kabels van belang dat er op het moment van detecteren stroom door de kabel heen gaat. Indien u niet-stroom voerende kabels of plastic buizen wilt detecteren dan is dit mogelijk met de Leica Digicat kabeldetector in combinatie met enkele speciale accessoires.

Welke modellen Leica kabeldetectors zijn er?

 • Leica digicat 500i: Basismodel
 • Leica Digicat 550i: Basismodel + diepteaflezing tot 3 meter (in combinatie met een Digitex 100 of 300 signaalgenerator)
 • Leica Digicat 600i: Bluetooth model met geheugen
 • Leica Digicat 650i: Bluetooth model met geheugen + diepteaflezing tot 3 meter ( in combinatie met een Digitex 100 of 300 signaalgenerator).

Digicat Serie

 

Hoe op te sporen?
Het systeem ontvangt de doorgegeven radiofrequenties. Met behulp van interne antennes die de sterkte en de richting van het ontvangstsignaal bepalen, wordt de gebruiker de locatie en de richting van de ondergrondse leidingen gewezen. Markeer de ligging van de leiding op de grond, zodat de kraanmachinist precies weet waar er niet gegraven moet worden.

Dieptemeting
Diepteaflezing is uitsluitend mogelijk met de Digicat 550i en de Digicat 650i in combinatie met de Digitex 100 of 300 signaalgenerator tot maximaal 3 meter diepte. De dieptemetingen zijn uiterst nauwkeurig, met een maximale afwijking van slechts een paar procent. Wilt u kabels op een grotere diepte detecteren, dan is dit mogelijk met extra accessoires tot maximaal 10 meter diepte.

Tabel specificaties Leica Digicat serie

 

Digitex 100 en 300 signaalgenerator

Indien u ondergrondse kabels, leidingen of metalen wilt traceren  die niet zijn voorzien van een aanwezig signaal (zoals stroom) kunt u de Digitex gebruiken. De Digitex 100 of 300 genereren een specifiek "actief" signaal, dat vervolgens kan worden getraceerd met behulp van de Digicat kabeldetector. 

Digitex signaaltransmitter

Met de Digitex kunt u ook:
- leidingen detecteren over een langere afstand
- De leidingdetectie verbeteren in gebieden met veel signaalverstoring
- De diepte-indicatie aflezen op uw Leica Digicat 550i of 650i

Toepassing van een traceersignaal met de Digitex signaalgenerator:

Animatie digitex signaaltransmissie

Directe Verbinding: directe koppeling van de Digitex aan een klep, mof, voedingspunt of andere toegangspunt van de geleider is de meest effectieve en beste methode.

Gebruik een signaalklem: de signaalklem wordt gebruikt om het signaal van de Digitex toe te voegen aan een buis of actieve elektriciteitskabel. De stroom wordt niet onderbroken door het signaal
en de gebruiker wordt niet blootgesteld aan elektriciteit. 

Inductie: de Digitex 100 / 300 induceert een traceersignaal in de ondergrondse buis of kabel. Dit is een snelle en handzame methode als directe verbindingen of signaalklemmen niet mogelijk zijn. 

Technische specificaties Digitex:

Specificaties digitex

 

Digitrace 30/50/80 leiding tracer

De DIGITRACE maakt het mogelijk een afvoer, buis, kunststof pijp en andere niet-metalen buizen over de gehele lengte te traceren in combinatie met de DIGICAT kabeldetector en de DIGITEX 100 / 300. De glasfiber staaf van de DIGITRACE, die als bescherming is gewikkeld om de koperen kern, is leverbaar in lengtes van 30, 50 en 80 meter. De glasfiber staaf wordt in en door de buis geschoven die moet worden onderzocht. De DIGITEX 100 / 300 wordt aangesloten en het traceersignaal kan bovengronds worden gevonden door de DIGICAT kabeldetector.

Digitrace Leica

 

 

DIGIMOUSE: ( 8 kHz en 33 kHz)
Compacte sonde met dubbele frequentie, gebruikt om afvoeren, rioleringen en andere niet-geleidende leidingen te traceren. De Digimouse kan worden bevestigd aan diverse soorten gereedschap, waaronder afvoerontstoppers, rioolreinigers en inspectiecamera’s.

Leica Digimouse

LEICA LOGICAT SOFTWARE

De Leica Digicat 600i en 650i beschikken over een geheugen.  In combinatie met de Logicat Software kunt u opgeslagen metingen van de Digicat 600i en 650i uploaden om het gebruik van de leidingzoeker te bekijken, eenvoudig alle metingen uploaden of op datum zoeken. De uploadgegevens bestaan onder andere uit:

 • Tijdstip en datum: geeft aan op welk tijdstip grondmetingen zijn verricht.
 • Gebruiksduur: Geeft aan hoelang onderzoeksteams naar ondergrondse leidingen hebben gezocht en brengt de benutting van het product in kaart.
 • Gebruikersidentificatie: moedigt gebruikers aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun handelingen en maakt inzichtelijk wie extra producttraining nodig heeft.
 • Detectiemodus: Hiermee kunnen managers de kwaliteit van het werk beoordelen. Als meerdere uitgebreide grondmetingen worden uitgevoerd, slaat de leidingzoeker de
  bedieningsmodus op, evenals het gebruik van een signaaltransmitter.
 • Leidingdetectie: Ontdekt snel of er ondergrondse leidingen zijn gevonden tijdens het onderzoek en toont zelfs de op de leidingzoekers getoonde signaalsterkte.
 •  Management instrumentenvoorraad:
  toont en bewaakt de onderhouds- en kalibratiedatums van uw leidingzoekers, zodat ze in perfecte conditie verkeren en niet worden gebruikt als ze gekalibreerd moeten worden
 • Diagnostische controle: toont leidingzoekers die de uitgebreide zelftest niet goed hebben doorlopen en verwijdert ze uit de instrumentenvoorraad voor directe reparatie. Dit verkleint
  de kans op het gebruik van defecte apparatuur in het veld.

 

Kalibratie, onderhoud, service en garantie

Leica kabeldetectie systemen dienen eenmaal per jaar aangeboden te worden voor kalibratie. Uw systeem zal zelf een melding geven dat uw systeem gekalibreerd dient te worden. De kosten voor kalibratie bedragen ongeveer € 100,00 per jaar. Het is een verplichting dat uw Leica systemen jaarlijks gekeurd worden. Dit is tevens van groot belang voor uw eigen veiligheid. Leica kabeldetectie systemen worden geleverd inclusief 2 jaar garantie.

 

Leica Digicat 500i kabel-/leidingdetector heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Leica Digicat 500i kabel-/leidingdetector


Uitgebreid Advies & Demo

VOOR VRAGEN / UITLEG !

Detector Plaza Uden
0413 - 25 95 97

Uw Metaaldetector Specialist

 Alle A-merken en meer...

 Gratis verzonden vanaf €75

 Levering uit voorraad

 Verzending binnen 24 uur

 PostNL met Track & Trace

 Betaal veilig met iDEAL

 Ruim 40 jaar ervaring

 Uw metaaldetector inruilen

 Eigen Technische Dienst

Occasions & Verhuur

Wij ruilen graag uw occasion in.

Klik hier voor occasion informatie.

Klik hier voor onze verhuur

Laatst bekeken items